18 Mayıs 2014 Pazar

Zeki Coşkun

Zeki Coşkun - Savaştepe 


Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın açıkladığı madende mahsur kalan 18 işçiden biri de 38 yaşındaki Zeki CoşkunBalıkesir, Savaştepe’de eşi ve oğluyla yaşayan Coşkun’un sekiz yıl önce madende çalışmaya başladığı öğrenildi. Yaklaşık 45 km uzaklıktaki Savaştepe’den işe gelmek için her gün uzun saatler yolculuk ettiği ama hiç şikâyetçi olmadığı öğrenilen Zeki Coşkun’un, ayda yaklaşık 1500 TL kazandığı ortaya çıktı.
Eşinin üç vardiyada da dönüşümlü olarak çalıştığını söyleyen Aysel Coşkun, “Umutlarımız dün bitti. İlk gün sapasağlam çıkacağını ve ona kavuşacağımızı düşündük. Ama çıkmadı. İkinci gün tüm akrabaları sekiz hastanedeki listeleri kontrol etti. Yine bulamadık. Dünden beri umudumuz kalmadı. Ruhunu rahat ettirebileceğimiz bir mezarı olsun yeter” dedi.


Ulaşılamayan 18 işçinin ailesi gözyaşları içinde madenin içinde araştırma yapan ekiplerden gelecek haberleri beklerken hemen hepsi Zeki Coşkun’un dört yaşındaki oğlu Hasan Coşkun ile yakından ilgileniyor. Babasının hayatından umut kesildiğini bilmeyen küçük Hasan’a annesinin “Babanın işyerine ziyarete gidiyoruz” diyerek evden çıkardığı öğrenildi. Yakınlarını kaybeden diğer vatandaşların sürekli ilgilenmesine rağmen oldukça tedirgin olduğu görülen Hasan, “Babamın işyerine geldim. İşten çıkmasını bekliyorum” demesi herkesin yüreğini burkuyor. 

Kaynak: Milliyet - 16 Mayıs 2014
http://www.milliyet.com.tr/mucize-bekliyorlar-gundem-1883679/?ref=OtherNews

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder