18 Mayıs 2014 Pazar

İsmail Tulum

İsmail Tulum - Balıkesir


Soma’da madende çalışan binlerce işçiden biri idi İsmail Tulum. Evli ve iki çocuk babası olan İsmail Tulum, 10 yıldır madende çalışıyordu. Emekli olmak isteyen ama henüz bu hedefe ulaşamamış bir madenciydi. 13 Mayıs 2014’te Soma’da meydana gelen facia sırasında işinin başındaydı.
Ailesinde madende çalışan tek insandı İsmail Tulum. Acı haberi duyan akrabaları, panikle madene koştu. Kardeşi İbrahim günlerce abisini aradı ve sonunda buldu: “Abimi buldum, defnettik…”

Kardeş İbrahim Tulum, abisinin daha önce tamirci olarak çalıştığını belirtti ve:

“Türkiye’nin halini görüyoruz. Abimin bu işi yapmasının tek nedeni işsizlik, sadece işsizlik. Yoksa kim girmek ister yerin altına? İşsizlik nedeniyle girdi ocağa abim. Bu olayın bir açıklaması yok, bu bir facia, başka hiçbir şey değil. Dünyada yok böyle bir durum. Tarif etmek, konuşmak mümkün değil.” dedi.

İsmail Tulum’un konuşmaya çalıştığımız bir diğer yakını, amcasının oğlu Ali Tulum da yaşadığı acıyı anlattı:

“En son 15 gün önce görüşmüştük kendisiyle. Hiçbir sorun yoktu, hiçbir şeyden söz etmedi işe dair. Bin 500 civarında maaş alıyordu İsmail. Evliydi; bir kız, bir erkek çocuğu var. Ailede bir tek İsmail madende çalışıyordu. Emekli olmak istiyordu ama olmadı. Onlar da yıkıldı, Çok acı bir durum, kelime bulamıyoruz konuşmak için.”

Uzun zaman İsmail Tulum’u bulmaya çalıştıklarını anlatan Ali Tulum “Daha önceden gelmiş bizim cenazemiz ama biz tanıyamamışız fotoğraflardan. En sonunda eşi, yani yengem teşhis etti. Biz de buzhanede açıp baktık, tespit ettik.” diyerek yaşadığımız felaketi tarif etti. 

İsmail Tulum’un eşine sakinleştirici verildiğini ve tüm akrabaların birbirlerini sakinleştirmeye çalıştığını belirten Ali Tulum, Soma’da yaşanmak zorunda kalınan bu felaketin boyutlarını belki en iyi anlatan şu ifadeleri kullandı:

“Sakallarının bir kısmında hafif bir beyazlık vardı. Eşi, onu görünce ‘bu olması lazım’ demiş ve sonra biz de tanıdık. Dün cenazemizi aldık, ikindi namazını müteakiben defnettik.”  

Kaynak: Ajans Haber
http://www.ajanshaber.com/bir-avuc-komurun-arkasinda-gozu-yasli-aileler-kaldi-haberi/66946

İsmail Tulum’un cenaze ilanı:
Yaylı lakaplı İsmail TULUM Maden Kazasında Vefat Etmiştir. Cenazesi Bugün evinin önünden alınarak ikindi namazından sonra Konakpınar Tunalar Köyü mezarlığına defnedilecektir.

Dost ve Yakınlarına Duyrulur.
Babası   : Mehmet TULUM

Kaynak: Soma Belediyesi Web Sitesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder