18 Mayıs 2014 Pazar

Sami Yıldırım

Sami Yıldırım - Kınık



Soma’da gerçekleşen maden faciasından sonra ölüm acısının en yoğun yaşandığı yerlerdenİzmir’in Kınık ilçesine bağlı Elmadere köyü, yitirdiği madencisi Sami Yıldırım’ın naaşına gecikmeli de olsa kavuştu.

Faciada saatlerce yer altında kaldıktan sonra cansız bedenine ulaşılan Yıldırım’ın cenazesi ilk olarak Manisa Kırkağaç’taki soğuk hava depolarına götürülmüştü. İddialara göre ‘141’ numarası verilen naaş, Yıldırım’ın akrabaları tarafından teşhis edilmişti. Ancak Yıldırım’ın akrabaları önceki gün naaşın Balıkesir’in İvrindi ilçesine bağlı Kayapa köyünde toprağa verildiğini öğrenmişti. Yıldırım ailesi, “Cenaze bizim” derken İvrindi’ye bağlı Kayaköy’de yaşayan “karıştırılan cenaze” olayının diğer tarafı Türkanlar ise naaşın kendi akrabaları Mustafa Türkan’a ait olduğunu iddia etmişti.

Karışıklık üzerine Yıldırım’ın babası Hasan Yıldırım, cenazenin kendisine teslim edilmesi için savcılığa başvurdu. Savcılık kararıyla açılan mezardan çıkarılan Sami Yıldırım’ın cenazesi, yakınları tarafından İzmir’in Kınık ilçesine bağlı Elmadere köyüne getirildi. Yıldırım’ın naaşı, köyde ağıt ve gözyaşlarıyla karşılandı.
Anne Yıldırım, iki günde iki kez defnedilen oğlunun durumuna ağlayarak, “Balıkesir topraklarında ne işin vardı oğlum” diyerek gözyaşı döktü. Elmadere köyü muhtarı Durmuş Sağlam, Milliyet’e, “Cenaze için girişimlerimiz sonucu Yıldırım’ın cenazesini köyüne getirdik. Karışıklık köyde yaşanılan acıyı iki katladı. Ailenin acısını dindiremedi” dedi.


Sami Yıldırım’ın cenazesinin yanlışlıkla gömüldüğü Kayapa köyü muhtarı Osman Demirhan da “Köyümüzden iki madenci kurban verdik. Sabah saatlerinde cenazemizin Kırkağaç’ta soğuk hava deposunda olduğu bildirildi. Öncesinde kimse bir şey söylememişti. Mezar açıldı. Biz de cenazemizi aldık ve defnettik” diye konuştu.


Kaynak: Milliyet - 17 Mayıs 2014
http://www.milliyet.com.tr/iki-gunde-iki-kez-defnedildi-gundem-1883672/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder